Trouwlocatie Museum Smedekinck in Zelhem

Trouwen5a.jpg

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 juni 2008 is besloten Museum Smedekinck in Zelhem aan te wijzen als ‘Huis der gemeente’. Dat betekent dat er nu officieel kan worden getrouwd in het museum. Er was behoefte aan een nieuwe locatie in Zelhem, nu er een wijziging gaat komen in het aantal beschikbare locaties in Zelhem. Museum Smedekinck is gevestigd in de prachtige gerestaureerde historische boerderij Smedekinck aan de rand van het dorp op de Pluimersdijk 5 in Zelhem. Deze werd al in 1341 genoemd als leengoed van het door Ludger, gestichte klooster in Werden (Duitsland) en is in 2006 is geheel verbouwd en ingericht als museum en expositieruimte. De exposities geven u een inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen.

Huwelijk in het museum Smedekinck
De huwelijksplechtigheid vindt plaats in de statige gemeentekamer waar ruimte is voor een klein aantal personen en als tweede plaats kan het huwelijk gesloten worden op de voormalige “deel” van de boerderij waarbij 60 tot 80 personen de ceremonie kunnen bijwonen. Deze “deel”ruimte passen wij aan, aan het door u opgegeven aantal personen. Het is mogelijk om de stoelen uit het voormalige gemeentehuis van Zelhem ook in deze ruimte te gebruiken als trouwstoelen. Het komt voor dat de bruidsparen van nu op dezelfde stoelen zitten dan hun ouders dat indertijd deden.

Bruidsreportages
Het museum als boerderijtype heeft zijn eigen charme om uw bruidsreportage te maken. Rijtuigen hebben een uitstekende stallingplaats achter het museum waar bij de boerderij achtergevel veel als achtergrond gebruikt wordt voor bruidsfoto’s. Bij de waterput aan de voorzijde van het museum kunnen eveneens romantische bruidsfoto’s gemaakt worden. De rijtuigen kunnen op het museum terrein parkeren evenals een bruidsauto, enkele volgauto’s en de ceremoniemeester. De overige gasten kunnen op het tegenoverliggende museum parkeerterrein parkeren. In het museum kunnen eveneens op verzoek bruidsreportages gemaakt worden. Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek waarbij wij alle tijd nemen om uw specifieke wensen te bespreken en het museum met zijn mogelijk heden aan u te tonen. Ter plaatse kunt u beter beoordelen of de locatie aan uw wensen voldoet en u laten adviseren. Voor aankleding en extra’s in het museum is de mogelijkheid, dat eventueel door uzelf, naar uw wensen in te richten en te (laten) verzorgen. Muzikale omlijsting, bloemen, champagne, enz.

In de trouwfolder 2017 is het een en ander beknopt vermeld.

Contact
Indien u na het lezen van deze informatie, meer wilt weten over de beschikbaarheid van data of graag een afspraak wilt inplannen voor een bezichtiging, dan kunt u tijdens de openingsuren van het museum contact opnemen met onze huismeesters per telefoon (0314) 62 06 64 of per e-mail: E-mail Museum Smedekinck